19 mars 2017
15:00

Rynninge IK-U

Referat: Hertzöga BK - Rynninge IK-U

Årets andra träningsmatch och då inkasserade vi en seger med 2-0 borta mot Hertzöga. Växlande värmande solsken med mulet och kalla vintervindar på ett fint Ilanda IP, med behov av nytt konstgräs, präglade eftermiddagens match. Första 15 handlade mest om att lära sig det snabba underlaget och få ner bollen på backen.

När vi väl fick ordning på boll kom också spelet och helt rättvist trycker Jossan U in bollen i 25 matchminuten efter fint förarbete av Melissa och Maya. I 30:e minuten gör vi fyra byten och strax efter stänker nyss inbytte Alva in bollen i krysset, efter ett fint förarbete av Jossan U och Hanna P.

I andra halvlek ville vi öka aggressiviteten i vårt eget spel och få lite mer fart, men tyvärr kom vi av oss lite, och halvleken var ganska så avslagen, även om både vi och hemma laget skapade lite chanser.

Över lag en bra match där några spelare provade nya positioner som känns spännande i kommande matcher. Stabilt försvar med en hel del positiva saker från vårt offensiva kantspel är också värt att nämna. Sist men inte minst är det extra kul att Amandas "vikarie" i mål, Jossan J höll nollan.

Nu laddar vi om i veckan och på söndag tar vi oss an Nora BK på hemma plan.